Sneijder, de Mart Smeets van het voetbal

Wesley Sneijder kan op serieuze interesse rekenen van Manchester United. Wesley Sneijder is de hoofdgegadigde voor de gouden bal. Wesley Sneijder, topspeler bij Oranje. Het zijn slechts enkele koppen die je over de hele wereld kan lezen over Wesley Sneijder. Sneijder maakt het toernooi van zijn leven mee en heeft alle aandacht van de pers naar hem toe getrokken. Wesley Sneijder, een man waar ik lange tijd een hekel aan had heeft het jaar van zijn leven en mijn voetbalhart veroverd.

sneijderoranje
Jarenlang kon ik Wesley Sneijder niet uitstaan. Hij was de jongen uit het voetbalelftal die net iets te goed wist dat die beter was dan de rest. De Mart Smeets van het voetbal. Het was, om maar eens het woord in de mond te nemen, een arrogante lul… Ik had van de vorige zin een maand of wat geleden een flauwe grap over Yolanthe gemaakt, maar ik doe het nu niet, uit respect voor Wesley.

Want dat heb ik gekregen, respect voor Wesley Sneijder. Niet alleen omdat hij ongelooflijk goed kan voetballen maar juist omdat hij, met de bluf die hij heeft, iedereen laat doen wat hij wil. Alleen de grote kunnen dat, spelers zoals Maradona, Romario of bijvoorbeeld Cruijff. Hele elftallen en opstellingen werden aangepast zodat zij konden uitblinken. Bij Wesley werkt het ook zo, Nigel de Jong offert zich op evenals Mark van Bommel. De spelers van het team weten het dondersgoed, hun taak is om Wesley te ontlasten en hem gewoon zijn zin te geven. Als de jongens balansbandjes van Sneijder krijgen dan accepteren ze die ook al vinden ze het belachelijk. Sneijder moet zijn zin krijgen, de rest moet gewoon “ja” knikken. Het is ouderwets buigen voor de koning, de koning die Nederland naar de finale schoot.

Zoals bij elke koning zijn er mensen die de macht willen kapen. Robin van Persie probeerde het maar slaagde er niet in. Robben leek er in te slagen maar raakte geblesseerd waardoor die niet meer de koning van zijn troon kon stoten. Van der Vaart is gedegradeerd tot de man die de bandjes van de koning aan zijn onderdanen mag uitdelen. Nee, met de hiërarchie zit het bij het Nederlands Elftal wel goed, iedereen buigt voor koning Wesley.

Het mooiste van alles is dat Wesley weer oprecht die kleine jongen is op het jeugdtoernooi waarin hij de ster van het elftal is. Wesley voelt geen druk meer, hij voelt alleen het intense geluk van de beste zijn. Heel Nederland voelt wat Wesley Sneijder voelt, wij twinkelen met onze ogen als Wesley het doet. Daarom vraag ik het maar aan je koning Wesley, laat ons nog één keer met onze ogen twinkelen en dat intense geluk voelen in de finale van het WK.

About Jasper