Van Gaal laat zich weer gaan

Gisteren kroonde FC Bayern München zich definitief tot de kampioen van Duitsland en het wachten was op de toespraak van Louis van Gaal. Voordat hij die mocht houden moest hij echter eerst onder de bierdouche. Aanvankelijk wist Van Gaal deze nog intelligent te ontwijken, maar via aanvoerder Mark van Bommel kreeg hij alsnog de volle laag. Vandaag stond dan eindelijk de toespraak van de trainer op het programma en jawel, Van Gaal liet zich weer eens gaan. Hij herhaalde de toespraak, die hij eerder al voor zowel AZ als Ajax had gehouden, maar eens in het Duits. Bayern München was dit seizoen de beste en dat wilden de fans maar al te graag weten. Ondertussen vraag ik me af hoe verstandig het is dat Van Gaal zich zo liet gaan na de titel. Ja, het is authentiek, maar Van Gaal heeft ook een voorbeeldfunctie te vervullen, die hij voor het gemak maar is vergeten.

Van Gaal is blij met zijn titel

Van Gaal is blij met zijn titel

Het is zo jammer dat dit maar blijft kleven aan de toptrainer Van Gaal. Net als je bewondering voor de man weer een nieuw hoogtepunt heeft bereikt, staat hij weer ergens op het plein te schreeuwen dat hij toch echt de beste is. En ja Louis, dat ben je ook, maar dat hoef je zelf niet te zeggen. Houd je nou eens in, doe nou eens rustig, gedraag je eens een keer en moet je dan die analytici eens horen. Plots gaat het niet meer over jouw idiote gedrag op een plein, maar over je geweldige voetbalvisie, die werkelijk niemand meer in twijfel trekt. Er is er maar één verantwoordelijk voor jou constante ongenoegen over het gebrek aan waardering in Nederland en dat ben je zelf. Als je jezelf nou één keer in zou houden, dan kan de lofzang beginnen. Maar nu hebben we het maar over één ding: jou volgende speech. Best leuk, maar Louis, je kan beter trainen dan speechen.

Bekijk hier onder de beelden van de speeches van Van Gaal en vergelijk.

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter