Sneijder is de grootste van de vier

Bijna net zo spannend als het WK zelf was onze poll van de afgelopen weken. Voorafgaand aan het WK vroegen we jullie wie de grootste van de “vier” is: Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder of Rafael van der Vaart. Opvallend zijn de grote verschuivingen in de poll die plaatsvonden sinds het WK is begonnen.

sneijder

Vóór het WK leken de bezoekers van Catenaccio het er redelijk over eens: Robben en Van Persie zijn de grote heren van Oranje. Sneijder en Van der Vaart bleven in onze poll ver achter. Eerst stond Robben bovenaan, toen werd hij ingehaald door Van Persie. Maar toen het WK eenmaal begonnen was en Van Persie tegenviel, zakte hij al snel in de poll. Robben kwam op nummer 1.

Nu we inmiddels bij de halve finale zijn beland, is zelfs Sneijder overtuigend voorbij Robin van Persie. Dat lag niet in de lijn der verwachting voorafgaand aan het WK, maar Sneijder heeft het verdiend. Hij is één van de topschutters van het toernooi en beslissend op de belangrijke momenten. Naarmate het toernooi vorderde bleek hoe belangrijk hij voor dit elftal is. Sneijder wordt door sommigen al de beste speler van het toernooi tot nu toe genoemd. En Gino voorspelde al dat Sneijder “onze Zidane” zou worden. Zo geschiedde.

Alles wijst er op dat niet Robben of van Persie, maar Sneijder op dit moment de “grootste” van de vier is.

[poll id=”50″]

Elk toernooi kent haar helden en revelaties. Dit WK zijn het Sneijder, Stekelenburg en Van Bommel voor de Nederlandse ploeg. En wie had verwacht dat “Gio” nog zo goed mee kon komen? We mochten vandaag afscheid nemen van Duitsland, waar Klose en Sweinsteiger lieten zien in de nationale ploeg nog beter tot hun recht te komen dan bij hun club. Evenals Podolski overigens.

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas