Shit, André Onkruid mag wéér mee

Het grote nieuws van vandaag was dat Vlaar, Lens, Engelaar en Anita afvallen voor het WK. Veel groter nieuws is echter dat André Ooijer NIET is afgevallen voor Oranje.

andreooijer

De verdediger, die pas op het WK2006 (toen 31) een vaste plek bij Oranje veroverde, was altijd al een middelmatige kracht, maar is inmiddels ook nog eens oud en versleten. Zijn contract bij PSV werd niet verlengd (wat een verrassing), maar Bert vond hem wel goed genoeg voor het Nederlands elftal. Ik houd mijn hart vast.

Ooijer is als een soort onkruid binnen de Oranje-selectie. Hij komt steeds maar weer op, daar valt niet tegen te snoeien. Uiteraard gaat dat ten koste van meer getalenteerde voetballers in de selectie. Die komen niet tot bloei omdat het hardnekkige onkruid in de weg zit. Maar in de wedstrijd, dan lijkt het onkruid spontaan verdwenen. Dan zien we het onkruid weggesnoeid worden alsof het er niet staat. Ik moet er niet aan denken dat straks Rooney, Villa of Eto’o in de dekking staan van de trage André.

Elf peilde de stemming onder haar lezers en concludeerde dat eigenlijk niemand Ooijer nog bij het Nederlands elftal wil zien. Ook de reacties onder een artikel op Catenaccio van september vorig jaar spreken boekdelen. Maargoed, om het even helemaal zeker te weten: zegt u het maar:

[poll id=”47″]

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas