Rust zacht, Gino.

We hebben vandaag een hele harde klap te verwerken. Gino van Montfort, één van de oprichters van deze site, is overleden. Zijn lichaam is gevonden in een kanaal genaamd Noordervaart bij het plaatsje Beringe. Rust zacht maatje, held.

Gino ging vrijdag met vrienden naar de kermis van Beringe in Limburg. Traditie, het was al zijn vijfde editie. Op Facebook had hij al aangekondigd zich op de avond te verheugen en hij was goed gehumeurd, hoorden we van zijn vrienden. Niets aan de hand dus. Tot hij om half drie in de nacht spoorloos verdween.

Gino was onvindbaar. Ook op het logeeradres waar hij zou verblijven (hij woonde zelf in Goirle, Brabant), was hij niet. Zijn vrienden zijn Gino gaan zoeken: die nacht, de volgende dag en op zaterdagavond waren er zelfs honderd mensen die de omgeving uitkamden. De politie werd er bij betrokken, maar er was nergens een spoor, geen enkele aanwijzing.

We hadden nog goede hoop: dat hij gewoon z’n roes aan het uitslapen was ergens. Batterij van z’n mobiel toevallig leeg. Dat we ons zorgen zouden maken om niets. Maar het voelde niet goed. Op internet werd het bericht over de vermissing van Gino door ongelofelijk veel mensen verspreid. Op Twitter, via Facebook, iedereen hielp mee om maar zoveel mogelijk mensen te bereiken. Waarvoor heel veel dank. Maar het mocht niet baten. Op zondag werd er opnieuw gezocht… en werd het levenloze lichaam van Gino in Noordervaart gevonden. Hoe hij daar terecht kwam? Wat er aan vooraf ging? We weten het niet. Het is ongelofelijk dat deze gezonde, nuchtere, vriendelijke jongen in deze situatie beland is geraakt.

Gino was pas 23 jaar. Hij was in de kracht van zijn leven. Gino was een geweldige vent. En bovendien kon hij geweldige verhalen schrijven. Elke keer weer wist hij te ontroeren of te vermaken met zijn eigen karakteristieke schrijfstijl. Hij wist de juiste woorden te vinden om personen op prachtige wijze neer te zetten of historische gebeurtenissen nieuw leven in te blazen.

Gino en ik waren het op een gezonde manier heel vaak oneens. En dat was ook waar we elkaar zo om waardeerden. Zo iemand heb je nodig, iemand die gewoon – soms uit principe – altijd het tegenovergestelde vindt als jij. Ik ken Gino misschien al tien jaar. Dat begon toen we nog actief waren op Champman, een website over het computerspel Championship Manager. En even later was ik samen met hem forum administrator op Managers United, waar hij geweldig werk verrichtte. In 2009 begonnen we Catenaccio en het was al snel duidelijk: Gino ging vast en zeker de voetbalwereld veroveren met zijn verhalen. Maar daar is nu abrupt een einde aan gekomen. En dat is verdomd zonde.

In onze gedachten blijf je heel dicht bij ons, Gino. Heel erg bedankt voor je geweldige inzet voor Catenaccio, wat jouw kindje was. Samen, met z’n drietjes, hebben we de site gemaakt tot wat die is. Dat je daar nu tussenuit valt doet heel veel pijn. Je bent een topvent en dat je ons zo snel moet verlaten is eeuwig zonde. Het ga je goed, daarboven.

We wensen alle vrienden en familie van Gino heel veel sterkte met dit onbegrijpelijke verlies. 

> Op het forum van Managers United, zijn plekkie, is een subforum geopend voor condoleances. 

> Een overzicht van alle verhalen die Gino schreef voor Catenaccio.nl. 

> Gino’s Facebook

> Gino’s Twitter

 

 

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas