Kampioen van de voorbereiding

Voor een supporter is de voorbereiding het prettigste gedeelte van het seizoen. Terwijl je als supporter gedurende het seizoen leeft tussen hoop en vrees, neemt in de voorbereiding hoop de overhand in het supportershart. Zelfs gedoodverfde degradatiekandidaten als VVV en RKC bereiken de ene monsterscore na de andere. Mocht er onverhoopt eens een slecht resultaat geboekt worden, dan is er nog geen man over boord. Het ligt namelijk altijd aan de zware trainingsweek. Trouwens, je weet wat ze zeggen over een slechte generale.

In de voorbereiding waren ook de supporters van FC Twente en PSV ervan overtuigd dat ze deze schaal zouden pakken

In de voorbereiding liggen alle mogelijkheden nog open. Geen supporter van de titelkandidaten twijfelt eraan dat zijn team dit seizoen kampioen wordt. Meer dan tien clubs zijn in de voorbereiding zeker van Europees voetbal en er is geen club die in aanmerking komt voor de nacompetitie. Dit wordt een seizoen om nooit meer te vergeten. Bij voorbaat al een historisch hoogtepunt in de clubgeschiedenis.

Van iedere aankoop zijn er hooggespannen verwachtingen. Zo gaat clubicoon Gerald Sibon zijn SC Heerenveen weer Europa in helpen. Willem Janssen is de gedroomde opvolger van Theo Janssen, die overigens een van de beste aankopen is in de geschiedenis van Ajax. PSV heeft zich verzekerd van de landstitel met het binnenhengelen van Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Dries Mertens. Zo kunnen we trouwens nog wel even doorgaan. Niemand doet miskopen in de voorbereiding, dat worden ze pas gedurende het seizoen. De voorbereiding is voor een supporter een onbezorgde komkommertijd, waarin je onbeperkt kan dromen over nieuwe successen.

Helaas komt vanavond aan die eeuwig lijkende voorbereiding een eind. De sensatie van het afgelopen voetbaljaar, Ado den Haag, neemt het op tegen Tauras in de Europa League. Als echte supporter weet je dat het een klinkende zege gaat worden voor de mannen van Maurice Steijn. Aan de voorbereiding zal het in elk geval niet liggen.

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter