Het is wachten op Leonel Galeano

In de tijd dat Diego Maradona bondscoach was van zijn land, heeft Pluisje niet alleen onbegrijpelijke beslissingen genomen. Zo speelde de Argentijnse ploeg dit jaar twee interlands met een selectie die volledig uit spelers bestond, die in eigen land voetbalden. Één van hen was de 19-jarige Leonel Galeano, een centrale verdediger van Independiente. Amper een half jaar na zijn debuut op het hoogste Argentijnse niveau, speelde hij in het nationale elftal. Galeano maakt een stormachtige ontwikkeling door, en het lijkt een kwestie van tijd te zijn, voordat hij de overstap naar Europa maakt.

ARGENTINA - FÚTBOL

Tot nu toe speelde Galeano al meer dan 40 duels voor zijn club, waarin hij vier keer scoorde. Vele Argentijnse journalisten waren verbaasd over het hoge niveau dat de jongeling tentoonspreidde. Zij waren niet alleen. In het voorjaar was er vage interesse van de Europese grootmachten Barcelona en Real Madrid, Internazionale en AS Roma. Verder dan een paar scoutingverslagen kwam het echter nog niet, mede doordat de speler zelf aangegeven heeft dat hij nog niet weg wil bij Independiente.

In Europa wordt hij de nieuwe Walter Samuel genoemd. Galeano is voor zijn lengte een uitstekende kopper, en beschikt over een zeer goede tackle. Net als zijn landgenoot van Internazionale, is ook Galeano soms nog wat onstuimig. Dat resulteerde onder meer in tien gele kaarten in achttien optredens in de competitie.

Door zijn stormachtige ontwikkeling staan de Europese clubs in de rij voor Galeano, en zal Independiente zich moeten wapenen tegen aanbiedingen die in de winter binnen gaan stromen. Genoa wil hem koste wat kost vastleggen, maar met een rijtje topclubs die de zaak monitoren, is het allerminst zeker of hij naar de Italiaanse havenstad verhuist. Het is wachten op zijn oversteek.

Foto van Somosdiablos.com.ar

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino