Löw twijfelde nog langer dan Van Marwijk, Ruud

Gisteren uitte Ruud Gullit kritiek op Bert van Marwijk omdat die te lang getwijfeld zou hebben tussen Van Persie en Huntelaar als eerste keus in de spits. Als voorbeeld van hoe het wél moet noemde Gullit de Duitse bondscoach Löw… maar die twijfelde nog langer.

Gullit twijfelt of Van Marwijk nog gerespecteerd wordt bij Oranje

 

Ruud Gullit zei gisteren in de uitzending van Studio Sportzomer dat hij begon te twijfelen of de spelers van Oranje Van Marwijk nog wel respecteren en zei dat er “niets ergers” is dan dat “spelers doorhebben dat je twijfelt, dat je geen beslissing kan nemen. Als ze dat eenmaal doorhebben, dan ga je het echt moeilijk krijgen” aldus de Nederlandse voetballegende.

Als goed voorbeeld van hoe het wel moet geeft Gullit de Duitse bondscoach Joachim Löw: “Hij heeft meteen gekozen voor Gomez. Klaar. Klose, zitten. Het was duidelijk, de discussie was er niet.” Maar die discussie, die was er wel degelijk. Miroslav Klose is niet zomaar iemand die je even op de bank zet. Hij was tweede topscorer van de EK-kwalificatie met zeven doelpunten (achter nummer één Huntelaar, die twaalf keer scoorde) en blonk uit op alle voorgaande toernooien waar Duitsland aan meedeed. Mario Gomez vormt na een geweldig seizoen met Bayern München een geduchte concurrent, dus was er – net zoals in Nederland – al maanden discussie over wie er in de punt moest spelen. Moesten de Duitsers voor de meevoetballende Klose kiezen of de afgezonderde afmaker Gomez?

Tot op de eerste dag van het EK was nog niet duidelijk voor wie Löw zou kiezen, zo verklaarde Gomez. Uiteindelijk zorgde de lichte blessure van Klose ervoor dat Gomez in de basis mocht beginnen, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn. Tijdens elke EK-wedstrijd tot nu toe is twijfel geweest over wie in de punt mocht starten en elke wedstrijd werd Gomez vroegtijdig gewisseld voor Klose.

Vandaag openen de Duitse kranten zelfs groot met het gerucht dat Löw vanavond tegen Griekenland met Klose in de basis start. Halverwege het toernooi lijkt Löw zijn topscorer uit de basis te halen. Is dat nou wat Ruud Gullit “een duidelijke keuze” noemt waar Van Marwijk een voorbeeld aan zou moeten nemen? Van Marwijk verklaarde al een week voor het Europees Kampioenschap dat hij voor Van Persie koos.

Afbeelding: screenshot van NOS Studio Sportzomer van gisteren. 

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas