Een jaar later

gino

Het is vandaag 13 oktober, een jaar geleden dat Gino van Montfort, onze held en mede-oprichter van Catenaccio.nl, op dramatische wijze om het leven kwam. Het verlies van Gino trok een zware wissel op zijn familie en vrienden, wie wij vandaag veel sterkte wensen.

Makkelijk was het niet om na dit pijnlijke verlies de draad weer op te pakken. Het heeft dan ook even geduurd voordat we weer volop aan het schrijven zijn geslagen. Het gaat goed met Catenaccio, inmiddels, maar het was zo leuk geweest als Gino de successen had kunnen meemaken. Helemaal hetzelfde als vroeger wordt het natuurlijk nooit.

Gino was fan van Feyenoord en Real Madrid, en wij kunnen ons alleen maar voorstellen hoe hij de veranderingen bij deze clubs zou becommentarieren. Waarschijnlijk met een gouden pen en oog voor historie, zonder schroom om het grotere politieke plaatje of de maatschappelijke betekenis te bespreken. Gino zag voetbal niet als slechts een spelletje: hij wees juist op de verwevenheid met belangen en processen die veel groter waren dan dat. Dat maakte zijn verhalen zo mooi.

Vandaag herdenken we Gino door nogmaals stil te staan bij zijn overlijden. Het is bijzonder om te zien hoe zijn artikelen, waarvan ik er vandaag nog een aantal heb teruggelezen, nog steeds lezenswaardig en soms zelfs heel actueel zijn. Mooi dat Gino op deze manier iets voor ons allemaal heeft nagelaten om nog jaren van te genieten.

> Een overzicht van alle verhalen die Gino schreef voor Catenaccio

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas