Diego Milito: Hoe de prins koning werd

Diego Milito beleefde gisteravond zijn ‘finest hour’ als profvoetballer. Hij was met twee goals hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het winnen van de Champions League, maar niet alleen dat. De spits verloor gisteren niet één keer de bal. Telkens wist hij op de been te blijven en de bal bij een teamgenoot af te leveren.Prachtig was zijn emotie na zijn tweede goal, waarbij hij na het juichen bij de cornervlag bijna ineen zeeg, overmand door emoties. De prins, ‘Il Principe’, is koning van Europa, en iedereen mag het weten.

milito

Milito was de beslissende factor in alle drie de prijzen die Internazionale dit seizoen won. Zo scoorde hij de 4-1 tegen Chievo, waardoor zijn club toch nog met 4-3 won op de 37e speeldag. Daarna volgde de enige goal uit bij Siena op de laatste speeldag, waardoor Inter met een 0-1 zege de titel veilig stelde. Vervolgens werd Roma door een prachtgoal aan de zegekar geregen, wederom een 1-0 zege en bekerwinst. Gisteravond volgde de ultieme bekroning.

Diego Milito mag voortaan in één adem genoemd worden met de grote spitsen van deze aardbol, en hij heeft het helemaal zelf afgedwongen. Zo ga je van topper zonder Europees palmares naar belangrijkste spits in Europa.  Petje af, meneer Milito!

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino