De excuses van Peter Crouch

Daar stond hij dan. De wedstrijd was gespeeld. Real Madrid had Tottenham Hotspur verslagen. Makkelijk. Kinderlijk eenvoudig. 4-0. Zonder al te veel moeite. Alsof het een trainingswedstrijd betrof. Wat schoten uit de losse heup. Wat tikkie-takkie-voetbal en klaar was de Koninklijke. Het vizier kan gericht worden op de halve finale. Want met 5-0 verliezen in Londen, dat ziet niemand gebeuren.

Foto gemaakt door Mafue

Foto gemaakt door Mafue

De score doet vermoeden dat Real Madrid op stoom was. Dat het als een geoliede voetbalmachine over de Spurs heen was gewalst. Maar niets is minder waar. De Engelsen speelden helemaal niet slecht. Hadden wat goede kansen en kwamen eigenlijk amper in de problemen. Het enige knelpunt voor de Londenaren, was dat ze met tien man in het veld stonden. Constant kwamen ze één man te kort.

En daar was één iemand verantwoordelijk voor. Zijn naam: Peter Crouch. De boomlange spits van het Engelse nationale elftal. Normaal gesproken nooit goed voor een tackel of sliding. Zijn lange slungelachtige postuur is daar niet geschikt voor. Zo dacht men. Maar nu, nu er veel op het spel stond dompelde de Engelsman met een rare charge, die totaal onnodig was, Tottenham onder in rouw. Een rode kaart. Meteen was duidelijk: voor de Spurs was het een gelopen zaak. Over en uit. Sluiten maar. Einde Champions League.

Het is dan ook wel te verklaren dat Crouch zwaar ontdaan was van zijn vreemde actie. De kwartfinale van het miljoenenbal uitgekegeld worden door een mislukte sliding is niet niets. Hij zou zijn excuses hebben aangeboden aan zijn teamgenoten. Met betraande ogen en een pruillipje. ‘Sorry dat ik een stomme actie heb gemaakt jongens. Het spijt me dat ik het hele seizoen verpest heb’, iets in die trend.

De vraag is of de spits het wel meent. Crouch staat in Engeland namelijk bekend om rare acties. Zijn vriendin Abigail Clancy is één van de mooiste vrouwen op aarde. Maar daar heeft Peter zijn twijfels bij. Ondanks dat ze verloofd zijn en een dochter hebben, probeert hij keer op keer de relatie te tackelen.

Crouch weet dat hij voetballer is. En weet daarom ook dat hij veel vrouwen kan krijgen. Slippertjes zijn eerder regel dan uitzondering. Hoe Crouch dat keer op keer oplost? Met een welgemeende sorry. En zijn vrouw trapt er keer op keer in. Hij geeft haar een paar cadeautjes of een mooie ring en alles is weer koek en ei. Als nooit tevoren.

Dat is hetzelfde wat Crouch nu zou moeten doen. Geen sorry. Geen excuses. Geen trainen. En al helemaal geen pruillipje. De boomlange spits moet de Spurs nu bij de hand gaan nemen. Met loepzuivere doelpunten. Dan staat zijn ploeg volgend jaar, waar het dit jaar ook had kunnen staan: in de halve finale van de Champions League.

Leander Mascini
Meer van Leander lees je hier.

About Mascini

Leander is een schrijver, columnist, blogger én wielrenner. Hij schrijft wat hij vindt en is niet bang om tegen heilige huisjes aan te schoppen. Niets ontkomt aan zijn vaak ongefundeerde kritiek. Zijn doel: de mensen vermaken. Zijn motto: spreken is zilver, schrijven is goud. Zijn droom: De Tour de France winnen.