Catenaccio introduceert betaal-als-je-het-leuk-vond-model

Catenaccio lanceert vandaag een nieuw verdienmodel in samenwerking met Blendle. Lezers kunnen artikelen gratis lezen, en betalen daarna alleen als ze het artikel leuk vonden. Na het lezen verschijnt een knopje waarmee vrijwillig een klein bedrag kan worden afgerekend, variërend van 15 tot 79 cent. 

Het uitgangspunt is dat je zelf bepaalt waarvoor je wel of niet wilt betalen. In Blendle kan je onze stukken kopen, maar geld terugvragen als het niet beviel; op onze site is een deel van de artikelen gratis en betaal je eventueel als teken van waardering na het lezen. Het geld dat Catenaccio hiermee verdient wordt gebruikt om illustraties in te kopen, auteurs te kunnen betalen en vertalen en de site verder te ontwikkelen. 

Dankzij dit nieuwe model hopen we het grote bereik van gratis content te combineren met een bescheiden omzet dankzij mensen die ons een warm hart toedragen. Daarnaast wordt de content van Catenaccio op deze manier weer toegankelijk voor mensen die het wat minder breed hebben. In de komende weken gaan we uitvoerig testen met dit model om te kijken of het werkt. Een deel van de artikelen, met name die waarin veel tijd in is gestoken, zal nog steeds alleen te lezen zijn ná aankoop. We maken hiervoor per artikel een afweging. 

De betaal-als-je-het-leuk-vond-knop stond al in de planning sinds Catenaccio de stap naar Blendle maakte en is nu technisch gerealiseerd. Binnenkort wordt er ook een abonnement aangeboden, dat bedoeld is voor mensen die ons duurzaam willen steunen met een bescheiden bedrag per maand. Wil je hier alvast mee testen, dan kan je een gratis proefabonnement afsluiten via de betaalknop. Je leest dan een maand lang al onze stukken gratis, zowel op onze site als in Blendle.

PS; Wil je niks missen? Er zijn allemaal manieren om op de hoogte te blijven:

En dit is hoe de betaal-als-je-het-leuk-vond-knop eruit ziet. De knop werkt nog niet altijd op mobiele telefoons:

[blendlebutton]

[/blendlebutton]

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas