Calciopoli reloaded: Drie mogelijke duels

Het is weer zover. Het laatste voetbalweekend van dit seizoen brengt in Italië drie zeer verdachte duels met zich mee. Het betreft hier twee wedstrijden in de Serie A, van teams die eerder al verdacht zijn van match fixing. Maandag maakten wij al melding van het feit dat er op deze twee duels gelet moest worden. Ook is er één duel in de Serie B, van deze vrijdag.

calciopoli

Vrijdag 14 mei is er Lecce – Cesena. Lecce kan bij winst kampioen worden, Cesena heeft een winstpartij nodig om nummer twee Brescia in te halen. Waarom hier dan een gelijkspel wordt voorspeld, is een raadsel. Het is slechts een theorie, die nergens op gestaafd is. Bij beide ploegen valt ook geen geschiedenis van omkoping te bespeuren, alleen bij Lecce was er een verdenking bij het Totonero-schandaal van 1980.

Zondag 16 mei zijn er twee verdachte duels in de Serie A. Allereerst is er Catania – Genoa, welke een overwinning wordt voor de thuisploeg. Catania was al eerder betrokken bij afgesproken wedstrijden dit seizoen, namelijk uit bij Chievo en uit bij Bologna afgelopen week.

Het tweede duel is Cagliari – Bologna. Dat wordt eveneens een overwinning voor de thuisploeg, en ook deze ploeg heeft recente ervaringen met het afspreken van duels, zoals wij al eerder berichtten.

Zoals altijd is het afwachten wat er gaat gebeuren.

Dit is niet het eerste geval van match fixing in de Italiaanse competities. Eerder berichtten we al over Chievo – Catania, Frosinone – Modena en meest recent Piacenza – Vicenza & Cagliari – Udinese.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino